Ett samarbete som blommade i vårskogen

De senaste året har jag lagt mer och mer fokus på att bredda mitt nätverk, att se nya möjligheter via nya kontakter. Självklart har jag även funderat över samarbeten men inte haft någon klar bild över hur det skulle fungera. Däremot insåg jag att det är inspirerande att prata med andra entreprenörer.

I början av 2021 kom jag i kontakt med Minna som driver ViridiNordics och tar fram egna stilrena och tidslösa silversmycken. Diskussionen började med att vi skulle stötta varandra genom marknadsföring på något sätt. Vårt första samtal ledde istället till ett samarbete.

Utifrån Minnas foton på Instagram och hennes beskrivning av hur naturen inspirerar henne skapade jag en egen tolkning i form av en illustration. Jag blev inspirerad av henne och hennes arbete, detaljerna och naturen.

Illustrationen

Första skisserna innehöll silvret, naturen och cirkeln som återkommer i hennes smycken. Efter flera bearbetningar och samtal med Minna utvecklades illustrationen till en ögonblicksbild i vårskogen. Ett gammalt träd som fortfarande fyller en funktion för grönskande mossa i kontrast till ett levande träd som börjar ta plats och växa sig större. I mitten lyser en av Minnas favoritblommor krokusen med sina gula blad.

Illustrationen kan användas med och utan himmelsblå bakgrund. Den kan brytas ner i mindre delar för att skapa flera olika motiv för olika produkter eller syften.

Samarbetet

Samtalen med Minna har varit kreativa och inspirerande. För mig så har det viktigaste med samarbetet varit att arbeta på ett helt nytt sätt. Att kunna skapa ett motiv som kan delas upp till flera olika mindre motiv. Aldrig kunde jag tro att ett samarbete med en person i en helt annan bransch skulle vara så givande.

Resultatet använder vi tillsammans genom att erbjuda olika format och motiv i våra webbutiker. Minna kommer att använda krokusarna som fokus i en första produkt. I min egen webbutik kommer jag erbjuda illustrationen både som ett komplett motiv men även bryta ner den i mindre delar. Det blir olika prints, kort, namntavlor och annat smått och gott.

Fantasin har inga gränser

I tidigare projekt har jag skrivit att fantasin inte har några gränser, så är det även i det här projektet. Minnas och mitt samarbete kan leda till fler produkter och illustrationen kan användas på många olika sätt.

Bröllopsinbjudan, namntavla, i sin enkelhet på väggen, gratulationskort och mycket mer. Jag ser många användningsområden och ser fram emot att få dela allt framöver!

 

Läs mer om Minna och hennes magiskt vackra smycken på viridinordics.com

 

Produkter

Vårskog – poster A3

Vårskog – namntavla A3

Vårskog – kort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.