Att tänka utanför kartongen

En av mina första kunder, Swedish Icons, ville ha ett butiksställ för sina böcker. Det skulle exempelvis stå på ett bord i en butik eller användas vid mässor. Jag började söka på olika leverantörer av ställ men de flesta krävde att man beställer ett stort antal, vilket kanske inte alltid är det man behöver. Plast och liknande kändes inte som ett alternativ så kartong verkade vara det bästa materialet, iallafall ur ett transportperspektiv.

Men nej, det kändes inte rätt. Jag tycker att Swedish Icons representerar något åt det mer naturliga hållet. Stadigt och naturligt trä får det bli! Börjar genast skissa på en prototyp!

Bokställena är gjorda i furu-plywood, vilket kanske inte är det bästa med tanke på limmet som används, men till den här första omgången med prototyper så blev det enkelt och billigt att experimentera med. Det blev två trädelar som man sätter i varandra för att bilda en liten hylla med ryggstöd. Logotypen har sedan stämplats på för hand i toppen. Platt att leverera, lätt att sätta ihop och ett bättre intryck än kartong. Se slutresultatet på Swedish Icons Instagram

Precis som med andra projekt så har jag börjat fundera på vad man kan göra bättre till nästa gång. Man lär sig mycket av att prova sig fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *